Klaus Iohannis: „În contextul actual, activităţile de protecţie civilă sunt fundamentale”

173
Klaus Iohannis: „În contextul actual, activităţile de protecţie civilă sunt fundamentale” - iohannismesaj-1646069771.jpg
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj cu prilejul Zilei Protecţiei Civile, în care subliniază că activităţile în acest domeniu sunt fundamentale în contextul actual şi că trebuie alocate cu prioritate resursele necesare.

„Se împlinesc 89 de ani de la momentul în care, prin decret regal, se înfiinţa în România Protecţia Civilă, sub denumirea de apărare pasivă. Protecţia civilă este o componentă importantă a apărării naţionale, iar personalul aferent acestor structuri are o misiune esenţială în ocrotirea populaţiei şi a patrimoniului în faţa pericolelor şi a situaţiilor de urgenţă. În contextul actual, în care ne confruntăm cu provocări complexe - agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, pandemia de COVID-19 şi schimbările climatice - activităţile de protecţie civilă sunt fundamentale. Cea mai bună armă împotriva reducerii riscurilor provocate de dezastre şi a crizelor este prevenţia şi, de aceea, este obligatoriu să fim bine pregătiţi pentru a face faţă, prin răspunsuri adecvate, oricăror dezastre. Trebuie să alocăm cu prioritate resursele necesare acestui sector, în vederea consolidării capacităţilor logistice şi umane, pentru a putea acţiona cu succes, rapid şi eficient în orice situaţie”, spune şeful statului în mesaj, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9519 secunde