Deputatul Mircea Banias a găsit soluţia pentru scăderea preţului la gaze. "Este nevoie de un terminal în Marea Neagră"

Articole de la același autor
„În Europa există câteva zeci de terminale de acest gen şi în aceste vremuri de război se vede cât de important este să ai acces la o piaţă de gaze naturale, alta decât cea rusească. La vremea la care ne-am gândit noi la investiţia asta, suma era foarte mare. Era evaluată undeva la aproximativ un miliard de euro. Găsisem cea mai bună locaţie, în interiorul portului, în capătul digului de sud. O altă mare problemă o reprezintă navele care transportă gaze lichefiate care sunt extrem de scumpe. Degeaba am avea terminalul, dacă nu avem navele. Discuţiile purtate cu partea qatareză ne-au arătat că ei se angajau să aducă gaze naturale. Cred în continuare că este nevoie de un astfel de terminal. Germania a alocat deja bani pentru construirea a încă două terminale, în Polonia, la Gdansk, este în construcţie un astfel de terminal, în Spania, Italia şi Croaţia există şi acolo terminale de genul, deci ar fi păcat să nu avem şi noi aşa ceva, pentru că în Marea Neagră nu există niciun terminal de acest gen”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, liberalul Mircea Banias.
Top articole din Politică-Administrație
Comentează știrea
Mircica, vezi ca omiti o chestie importanta, pe care ar fi trebuit sa o stii: Turcia nu permite accesul prin Bosfor si Dardanele a navelor cu gaz lichefiat. Intai convingeti Turcia si apoi facem terminal
Daniel, Turcia nu poate interzice tranzitul navelor comerciale prin Bosfor. Poate impune anumite condiții restrictive pentru navele care transporta mărfuri periculoase. Acest lucru trebuie negociat cu autoritățile turce.
Parlamentare care ești, nu crezi că suntem sătui de gogoșile voastre timp de 31 de ani ? Vom face, trebuie să facem, este nevoie etc, etc. Fără să trăncăniți și să puneți mâna să faceți, nu se poate ? Lătrați ca un câine turbat la lună și nu faceți nimic, în afară de interesele vastre. Aveți tupeu porcesc să ne mințiți în față !!!
cred ca mai demult trebuia asa ceva. in special pentru marii consumatori industriali. cumpara gaz la preturi mai mici de pe piata internationala si si-l aduc. ceea ce se produce momentan in romania e cam la limita consumului casnic.
In conditiile legislatiei actuale cam poate . https://www.aa.com.tr/en/energy/natural-gas/can-ukraine-receive-lng-via-the-bosphorus/11002 Daca acestea se schimba este posibil, dar asta nu este un lucru de durata. Problema este ca asta doar schimba dependenta, de la rusi la turci