PMP nu va face alianţă cu PNL pe plan local. „Bogdan Huţucă nu îşi doreşte acest lucru”

2331
1
PMP nu va face alianţă cu PNL pe plan local. „Bogdan Huţucă nu îşi doreşte acest lucru” - fondpalaz-1645468530.jpg
În urma congresului PMP, Eugen Tomac a devenit preşedintele formaţiunii, iar acest lucru nu a luat prin surprindere pe foarte multă lume. Preşedintele PMP Constanţa şi totodată vicepreşedintele partidului la nivel naţional, Claudiu Palaz, a declarat pentru „Cuget Liber” că fostul preşedinte al PMP, Cristian Diaconescu, şi-ar fi dorit o eventuală alianţă cu AUR, lucru care în opinia sa este inacceptabil.

„Faptul că Eugen Tomac a devenit preşedinte al PMP nu a schimbat nimic din mentalitatea partidului. Să nu uităm că Eugen Tomac a fondat PMP-ul şi toate organizaţiile au fost înfiinţate de el. A existat o lipsă de comunicare între Cristian Diaconescu şi Eugen Tomac şi cred că au existat nişte greşeli din partea domnului Diaconescu. Politic vorbind, ar fi catastrofal să ne apropiem de AUR. Noi nu vom fi niciodată apropiaţi de AUR, aşa că nu va avea loc nicio fuziune. Este un partid care nu este prezentabil în nicio cancelarie europeană şi nu cred că era cazul ca George Simion să aibă vreo intervenţie în timpul şedinţei interne a PMP. A fost doar o decizie neinspirată. Domnul Diaconescu nu a făcut acest lucru pentru a face rău. A considerat că este o oportunitate politică. Eu am fost prezent la acea şedinţă. Propunerea lui Simion a părut o negociere ca la piaţă. Politicianul parlamentar are demnitate şi nu poate fi tranzacţionat ca la piaţă. Abordarea sa este una puţin golănească în ceea ce priveşte politica românească”, a declarat pentru „Cuget Liber” preşedintele PMP Constanţa, Claudiu Palaz.

În plus, el a lăsat de înţeles că PMP ar putea face alianţă doar cu un partid de dreapta şi recunoaşte că formaţiunea ar avea nevoie de acest lucru pentru că este una destul de mică. Preşedintele PMP Constanţa nu admite, însă, o eventuală dizolvare a partidului.

„PMP ar putea face alianţă cu orice structură politică. Mi se pare firesc şi este normal. Suntem un partid destul de mic pentru scena politică din România. Dar, ţin să precizez că putem vorbi doar despre o alianţă cu un partid de dreapta. Nu suntem deschişi în niciun caz la o alianţă cu niciun partid în vederea dizolvării PMP şi fuzionării cu AUR sau cu altcineva. Trebuie să ne revenim din şocul acesta pe care l-am avut. Este prematur să spunem dacă organizaţia Constanţa ar fi avantajată de o eventuală alianţă cu PNL. În politică nu poţi acţiona la nivel naţional în funcţie de interesele pe care le are fiecare organizaţie judeţeană, pentru că atunci nu se mai face niciodată politică adevărată. Dacă ar fi bine pentru Constanţa, poate ar fi rău pentru o altă organizaţie. Sau invers. Voi fi disciplinat în deciziile care vor fi luate la nivel naţional, pentru că altfel plec acasă. Este foarte simplu. Aşa se face politica”, a adăugat Claudiu Palaz.

Palaz ştie că în Constanţa, pe plan local, PMP nu va putea face alianţă cu PNL pentru că preşedintele liberalilor, Bogdan Huţucă, nu îşi doreşte acest lucru.

„La vremea când s-a discutat despre o eventuală colaborare cu PNL, dacă vă aduceţi aminte, Bogdan Huţucă a ieşit şi a declarat public că el nu va schimba nimic în PNL. Acest lucru a fost valabil înainte de alianţa lor cu PSD. Când am hotărât să facem alianţă cu PNL, nu era luată în calcul intrarea PSD-ului în joc. Lucrurile s-au schimbat. Dacă am colabora cu PNL ar trebui să colaborăm şi cu PSD, ceea ce nu este posibil. Huţucă nu este deschis niciunui dialog cu noi, dar eu sunt om de partid şi mă voi alinia la ceea ce înseamnă nivel naţional. Nici nu mai ştiu pe unde mai este Huţucă. De când a făcut alianţă cu PSD a dispărut. A avut o poziţie tranşantă la vremea când a scos PSD din toate structurile şi a spus atunci că a reuşit să scoată PSD din judeţul Constanţa. La această dată tot dumnealui este cel care a adus PSD înapoi în judeţul Constanţa”, a concluzionat Claudiu Palaz.Comentează știrea

Elena
22 februarie 2022
Hutuca si Palaz doi Hozii

Cum sa uneasca doi mari Hozii ai Constantei.Voi nu va inchiputi ce se intampla dupa aceia la imprtirea fraudei.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7803 secunde