De 1 Mai

Primăriile constănțene se întrec în petreceri câmpenești

688

Articole de la același autor

Ziua Internațională a Muncii, 1 Mai, este celebrată aproape în toate țările lumii. Există însă și excepții, precum Australia, Elveția și Statele Unite, unde 1 Mai nu este o sărbătoare oficială. În majoritatea țărilor vest europene, 1 Mai este zi liberă.
În județul Constanța, mai multe localități, printre care Năvodari, Independența, Valu lui Traian, Murfatlar, Hârșova, Costinești și Cumpăna vor organiza serbări câmpenești. Și la Constanța, în mai multe locuri din oraș, se vor organiza astfel de serbări de la care nu vor lipsi micii și berea.

"Întâi mai, cel mai", la Năvodari
Administrația locală din Năvodari a pregătit pentru 1 Mai serbarea câmpenească "Întâi mai, cel mai". Evenimentul va avea loc în intervalul orar 11.00-18.00 și va cuprinde mai multe spectacole. Pe scena special amenajată în Tabăra "Delfinul" din Năvodari vor evolua unii dintre cei mai îndrăgiți interpreți ai momentului: Maria Dragomiroiu, Ileana Ciuculete, Daniela Condurache, Celia, trupele Inba, Ro-Mania, Nemuritorii, Rafman și mulți alții.
Potrivit unui comunicat de presă, cu acest prilej, administrația locală a pregătit peste 7.000 de casolete în care participanții vor primi, în mod gratuit, tradiționalii mititei, tochitură românească, friptură și pâine, bere și cafea.

"Frații Buzoieni" vor veni la Independența
Primăria Independența împreună cu primăriile Cobadin, Chirnogeni și Cerchezu vor organiza de 1 Mai o serbare câmpenească ce va include în program spectacole de folclor și întreceri sportive. Potrivit primarului Cristea Gâscan, deschiderea oficială va avea loc la ora 13.00, în Pădurea Dumbrăveni. De dimineață, începând cu ora 10.00, va începe "Cupa 1 Mai la Fotbal" la care vor participa echipe din cele patru comune implicate în organizarea evenimentului. Totodată, Dumbrăveni va sărbători "Ziua Satului". La petrecere, au fost invitate formațiile locale din Chirnogeni, Independența și Cobadin. De la ora 14.00, organizatorii au programat un spectacol folcloric ce va fi susținut de "Frații Buzoieni" și alți interpreți de muzică populară, printre care și Angelica Stoican, Liliana Mitrana, Ion Drăgan, Sorin Șuteu. Primarul comunei Independența a mai declarat că a trimis aproximativ 200 de invitații către autoritățile oficiale din județ și se așteaptă să ia parte la sărbătoare aproximativ 2.000 - 2.500 de persoane.

Valu lui Traian și Murfatlar, 1 Mai în spirit interetnic
De 1 Mai, Primăria Valu lui Traian s-a implicat în deschiderea sezonului Küreș. Astfel, în parteneriat cu UDTTMR, administrația locală din Valu lui Traian va sprijini desfășurarea spectacolelor de lupte tătărești, începând cu ora 11.00.
Și administrația locală din Murfatlar va susține programul UDTTMR, implicându-se în organizarea unui spectacol de lupte tătărești și la Murfatlar, pe 2 mai. Evenimentul este programat să înceapă la ora 14.00, în pădurea Murfatlar, poiana Fântânița.
În plus, pentru 1 mai, Murfatlar va lua măsuri de protecție și securitate în zona pădurii de la Fântânița. "De ani de zile, de 1 mai, oamenii vin la iarbă verde în pădurea de la Fântânița. Se adună aici și de foarte multe ori, s-au produs blocaje și multe pagube. S-a întâmplat ca Ocolul Silvic să se dea amenzi și de 2.000 lei unor tineri care au distrus zona verde", a explicat primarul Gheorghe Cojocaru. "De data aceasta", a mai spus Cojocaru, "Primăria Murfatlar și Direcția Ocolului Silvic au decis blocarea accesului în anumite zone, tocmai din dorința de a proteja pădurea. Au rămas câteva spații unde cetățenii pot veni acum, dar trebuie să țină cont de restricții", a mai punctat primarul.

1 Mai cu borș de pește,
la Hârșova
Primăria Hârșova a pregătit, la rândul său, de 1 Mai, o serbare câmpenească ce va avea loc la Gura Văii. Toți locuitorii sunt așteptați la un ospăț cu o ciorbă de pește și la un spectacol folclo-ric susținut de formația Casei de Cultură. Evenimentul va începe di-mineața, de la ora 9.00, și se va des-fășura pe parcursul întregii zile.

Monica Iacob-Ridzi sărbătorește la Costinești
Administrația Costinești împreună cu Ministerul Tineretului și Sportului vor organiza de 1 Mai o serie de manifestări și concursuri cu premii ce vor începe la ora 11.00, pe plaja Costinești, în zona "10 steaguri".
La eveniment, și-a anunțat prezența și ministrul Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi.

Muzică bună și foc de tabără, la Cumpăna
La Cumpăna, autoritățile locale au pregătit un spectacol în aer liber ce va fi susținut de către cele două ansambluri folclorice locale. Potrivit unui comunicat de presă, administrația locală va organiza de 1 Mai jocuri și concursuri interactive cu premii, precum "fuga în sac", "trasul funiei" și multe altele, seara încheindu-se cu un foc de tabără. Sărbătoarea câmpenească va avea loc pe malul stâng al Canalului Dunăre - Marea Neagră, începând cu ora 10.00, până seara târziu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9232 secunde