Secretarul Apărării, Leon Panetta:

Problemele din Congresul american amenință securitatea SUA

177
"Disfuncționarea" Congresului american, prin blocajul sistematic practicat între democrați și republicani, amenință securitatea Statelor Unite, a denunțat secretarul Apărării, Leon Panetta.

"Una dintre cele mai mari îngrijorări ale mele în calitate de secretar al Apărării este disfuncționarea la care asistăm la Washington. Aceasta ne amenință securitatea și ridică întrebări asupra capacității democrației noastre de a face față crizei", a declarat Panetta, primind un premiu pentru activitatea sa în serviciul statului.

Congresul american, cu un Senat dominat de democrați și republicani majoritari în Camera Reprezentanților, este în incapacitate, de anul trecut, de a ajunge la un acord pentru a încerca să reducă datoria americană, care se apropie de 15.800 de miliarde de dolari.

"Mai degrabă decât să pună în aplicare un plan global care este esențial pentru rezolvarea problemei datoriei, acest Congres conduce la impas", a declarat secretarul american, potrivit textului discursului său.

"Rezultatul este că o criză așteaptă Departamentul Apărării la colțul străzii cu punerea în aplicare a unor tăieri clare, automate, începând din ianuarie", a amintit Panetta. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9396 secunde