Programul de internship al Guvernului României: 150 de locuri disponibile pentru ediția 2024. Condiții și calendar

258
Programul de internship al Guvernului României: 150 de locuri disponibile pentru ediția 2024. Condiții și calendar - internshipgov2018-1711387648.jpg

Articole de la același autor

Programul oficial de internship al Guvernului României va continua și în acest an, 150 de stagiari având șansa de a activa în instituțiile administrației publice centrale, în perioada 1 iulie – 30 august 2024.

Potrivit Guvernului, tinerii interesați de această oportunitate se vor putea înscrie pe platforma www.internship.gov.ro, în perioada 1 aprilie – 11 mai 2024.

Fiecare aplicant va trebui să își creeze un profil de candidat, iar Comisia de evaluare și selecție a candidaturilor va analiza dosarele și va organiza interviuri în baza cărora se va face selecția viitorilor interni.

Candidaturile depuse urmează a fi evaluate în perioada 23 aprilie – 14 iunie 2024, rezultatele finale urmând a fi publicate pe 17 iunie 2024.

Condițiile de participare la program sunt următoarele: au împlinit vârsta de 16 ani, dar nu mai mult de 27 ani; au cetățenia română; cunosc limba română, scris și vorbit; au capacitate deplină de exercițiu; cunosc cel puțin o limbă străină de circulație internațională; au cunoștințe în domeniul IT; nu sunt active pe piața muncii; nu au absolvit Programul Oficial de Internship al Guvernului României; îndeplinesc condițiile specifice prevăzute în fișa de internship a postului pentru care aplică; îndeplinesc condițiile generale prevăzute de Legea nr. 176/2018 privind internshipul, cu modificările și completările ulterioare.

Programul Oficial de Internship are ca scop facilitarea cunoașterii de către stagiari a specificului activității Guvernului României, prin intermediul unor experiențe de lucru în cadrul ministerelor și instituțiilor publice ale administrației publice centrale participante la Program în calitate de organizație-gazdă, cu scopul de a le dezvolta abilitățile practice și competențele profesionale.

Calendarul de desfășurare al ediției din acest an, se prezintă în felul următor:

Depunerea candidaturilor: 1 –  22 aprilie

Evaluarea dosarelor: 23-29 aprilie

Publicarea rezultatelor: 30 aprilie

Contestații și publicare rezultate: 1 – 7 mai

Evaluarea aplicațiilor: 8 – 16 mai

Publicarea rezultatelor: 17 mai

Contestații și publicare rezultate: 18 – 21 mai

Interviuri Skype: 27 mai – 14 iunie

Publicarea rezultatelor: 17 iunie

Contestații: 18 – 20 iunie

Publicare rezultate finale: 21 iunie

Proceduri administrative organizatorice: 23 – 24 mai

Evenimentul de deschidere: 1 iulie

Derularea internshipului: 1 iulie -30 august

Evenimentul de închidere: 30 august

Toate datele referitoare la procesul de înscriere și admitere în Program se vor regăsi pe platforma www.internship.gov.ro, care va deveni operațională, începând cu data de 1 aprilie.

 

 

 

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4992 secunde