Programul "Rabla" începe și nu prea

157
Ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, a anunțat că, începând de luni, 2 martie 2009, demarează programul "Rabla" și că până în prezent s-au înscris circa 50 de dealeri de autovehicule. Cotidianul "Cuget Liber" l-a contactat pe Dragoș Năcuță, purtătorul de cuvânt al ministerului, pentru a afla amănunte. "Deocamdată, dacă vin să se înscrie, cetățenii vor fi trecuți pe listă. Mai întâi, trebuie definitivat bugetul. Se așteaptă și evaluarea ofertelor pe care dealerii le-au depus. Rugămintea mea este ca oamenii să vină să se înscrie peste o săptămână" – a declarat acesta.
Noul program "Rabla" face parte din pachetul măsurilor anticriză adoptate de Parlamentul României, la propunerea Guvernului Boc. Sunt avute în vedere mașinile de până la 12 ani vechime (față de 10 ani în trecut). Suma acordată celor ce renunță la mașinile vechi a fost majorată de la 3.000 de lei la 3.800 de lei. Finanțarea are în vedere 60.000 de vehicule față de 40.000 de bucăți, câte au fost în anul 2008.
După cum se cunoaște, măsura are în vedere stimularea industriei auto naționale. Rămâne de văzut dacă își va atinge scopul sau dacă cei ce vor profita de ea vor fi importatorii de autovehicule străine. Exemplul Germaniei este cât se poate de edificator. Programul "Rabla", în loc să protejeze locurile de muncă din industria proprie, le salvează pe cele ale românilor de la Renault Dacia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7886 secunde