Protestele continuă la Cairo

1910
Protestele continuă la Cairo - protestcairo-1322055369.jpg
Mii de persoane manifestează în Piața Tahrir împotriva armatei

Mii de egipteni au ocupat ieri piața Tahrir din Cairo pentru a cere plecarea cât mai rapidă a militarilor care conduc țara, în pofida promisiunii mareșalului Hussein Tantaoui de a preda puterea unui președinte ce urmează să fie ales la mijlocul anului 2012, informează AFP.

Mareșalul a promis în cadrul unui discurs rostit în ajun organizarea alegerilor prezidențiale până în iunie 2012 și s-a declarat pregătit să predea puterea imediat în baza unui referendum.

Mulți dintre egiptenii care au manifestat cu zecile de mii marți au rămas în noaptea de marți spre miercuri în piața Tahrir pentru a-și exprima refuzul față de această propunere, afirmând că nu cred un cuvânt din afirmațiile mareșalului, care a fost ministru în timpul fostului președinte Hosni Mubarak.

"Tantaoui este Mubarak copiat. Este Mubarak în ținută militară", a declarat unul dintre manifestanți, Ahmed Mamdouh, un contabil de 35 de ani.

În cursul revoltei istorice care l-a îndepărtat de la putere pe fostul președinte egiptean, în februarie, mulțimea a ocupat în permanență piața Tahrir, în centrul capitalei, cerând plecarea lui Mubarak, care a condus Egiptul timp de 30 de ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4108 secunde