Sesizare către Biroul Electoral de Circumscripție Constanța

PSD și-a început campania electorală în afara calendarului stabilit de lege

618

Articole de la același autor

Nerespectarea dispozițiilor referitoare la campania electorală se sancționează conform legii. În acest context se înscrie și începerea campaniei electorale mai devreme decât este prevăzut în calendarul alegerilor, partidele sau candidații care din entuziasm își încep mai devreme campania riscând amenzi între 1.000 și 2.500 lei.

Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 985/2008, campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie începe pe 31 octombrie și se încheie pe 29 noiembrie, la ora 7,00.
Entuziasmul unor politicieni sfidează însă prevederile legale. Pe Bulevardul Mamaia, la un sediu ce aparține unor membri PSD, se găseau vineri afișate trei postere mari ce îi înfățișau pe candidații social-democrați la Camera Deputaților Cristina Dumitrache și Cristinel Dragomir și pe pretendentul la Senat, Nicolae Moga. Afișele dispuneau de toate însemnele aferente unor materiale electorale, lucru care se poate observa și în fotografie!
La sesizarea în scris primită de la un cititor, am semnalat aspectul și Biroului Electoral de Circumscripție (BEC). Potrivit președintelui BEC Adrian Oprea, astfel de practici contravin preve-derilor legale. Legea nr. 35/2008 nu stipulează când începe și când se termină campania electorală, dar aceeași lege sancționează nerespectarea dispozițiilor ulterioare referitoare la campania electorală. În acest sens există o hotărâre de guvern prin care s-a stabilit un calendar al alegerilor (HG 985/2008), iar nerespectarea acestuia reprezintă o contravenție care se sancționează, potrivit aceluiași președinte BEC, cu amendă între 1.000 și 2.500 de lei.
Poliția este cea care aplică sancțiunea, dar asta numai după ce Biroul Electoral de Circumscripție este sesizat în scris.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.849 secunde