Pușcaș marin, ucis într-un atac ISIS în Irak

93
Pușcaș marin, ucis într-un atac ISIS în Irak - isis-1458463161.jpg

Articole recomandate

Pentagonul a anunțat că un pușcaș marin american a fost ucis sâmbătă în nordul Irakului, într-un atac cu rachetă comis de ISIS. Bilanțul militarilor americani uciși în lupte în Irak, începând din 2014, crescând astfel la doi, relatează B1.ro.

"Un pușcaș marin american (...) de la o bază a coaliției înființată recent în apropiere de Makhmur a fost ucis într-un atac cu rachetă comis de ISIS", afirmă Pentagonul într-un comunicat, adăugând că alți șapte pușcași marini au fost răniți în atac.

Coaliția internațională care luptă împotriva jihadiștilor în Irak și Siria a anunțat sâmbătă, anterior, moartea unui militar "în urma unei acțiuni inamice", dar nu a precizat naționalitatea acestuia.

"Un militar american a fost ucis astăzi (sâmbătă) într-un bombardament efectuat de combatanți din cadrul grupării Statul Islamic în zona Makhmur", scria Aamaq.

Atacul a fost comis în contextul în care autoritățile se pregătesc de peste o lună să lanseze o ofensivă în vederea recuceririi Mosulului. Ele au mobilizat trupe la Makhmur pentru o operațiune militară în cel de-al doilea cel mai important oraș din Irak.

Coaliția a efectuat aproape 10.000 de raiduri aeriene împotriva jihadiștilor și a distrus peste 16.000 de ținte, începând din august 2014, atât în Irak, cât și în Siria, unde este prezent și ISIS.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4805 secunde