Concurs Putin le-a cerut diplomaților țării sale să promoveze "fără jenă" armamentul rusesc pe piețele externe

318
Putin le-a cerut diplomaților țării sale  să promoveze

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin i-a îndemnat pe ambasadorii țării sale acre-ditați în străinătate să nu se jeneze să promoveze tehnica militară ru-sească pe piețele externe, potrivit postului Vesti. "Alte state - SUA, Franța, Israelul - au ridicat demult acest aspect la rangul de politică de stat și o promovează cu destulă perseverență", i-a atenționat Vladimir Putin pe diplomații ruși, în cadrul unei reuniuni care se desfășoară o dată la doi ani.

El le-a cerut angajaților Ministerului rus al Afacerilor Externe, care acti-vează în străinătate, să folosească toate posibilitățile care se deschid în fața Rusiei, odată cu aderarea țării la Organizația Mondială a Comerțului.

În acest context, el a recunoscut că Rusia este depășită de mulți dintre partenerii săi externi după modul în care aceștia știu să-și avanseze proiectele și să își apere interesele, în special în domeniul afacerilor.

Vladimir Putin le-a mai cerut ambasadorilor să însușească noile tehnologii și, în special, "puterea intangibilă" / "soft power", definită prin abilitatea unui stat de a influența acțiunea celorlalte prin persuasiune sau atractivitate, mai degrabă decât prin acțiuni coercitive. "Politica «Soft power» prevede promovarea pro-priilor interese și abordări pe calea convingerii și atragerea simpatiilor față de propria țară, pe baza reu-șitelor ei nu doar în sfera materială, ci și în cea spirituală, culturală și intelectuală", le-a mai spus Putin diplomaților ruși. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6844 secunde