Concurs Râie și păduchi în școlile constănțene

654

Articole de la același autor

Sute de elevi cu râie, păduchi și micoze - asta au descoperit medicii constănțeni în urma triajului epidemiologic efectuat în școli. Și răcirea accentuată a vremii din ultimele zile a afectat sănătatea copiilor. În urma controlului, 1.127 de elevi au fost depistați cu angine acute.

Potrivit dr. Mihaela Dinisov, directorul adjunct al Autorității de Sănătate Publică a județului Constanța, în acest an s-au înregistrat cu 32% mai multe cazuri de angine acute (roșu în gât), comparativ cu aceeași perioadă din 2007, din cauza scăderii accentuate a temperaturii aerului.
De asemenea, medicii au descoperit că 292 de copii aveau pediculoză, 191 - micoze, iar 40 de elevi au fost diagnosticați cu scabie (râie). Medicii spun că igiena deficitară și lipsa apei curente sunt prin-cipalele cauze care duc la apariția acestor afecțiuni.
La zece zile a fost efectuat un recontrol, numai pentru scabie și pediculoză. Au fost înregistrate două cazuri de scabie și 67 de cazuri de pediculoză. "Pentru acești copii s-a recomandat repetarea tratamentului, reintrarea lor în colectivitate fiind permisă numai după rezolvarea cazurilor, pe baza avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie sau medicul colectivității", a precizat dr. Dinisov.
Medicii au mai depistat trei cazuri de varicelă. Au fost controlate 602 unități (creșe, centre de plasament, grădinițe, școli, școli profesionale școli speciale, licee) și au fost examinați peste 100.000 de copii.
Numărul copiilor depistați cu diverse afecțiuni este destul de mare, dacă ținem cont de faptul că, în cazul copiilor care merg la creșe și grădinițe, la intrarea în co-lectivitate, părinții trebuie să aducă avize din partea medicilor de familie, care să ateste că micuții sunt sănătoși. Cu toate acestea, în multe cazuri, medicii emit aceste adeverințe fără a consulta copiii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.756 secunde