Alăptarea la sân reduce riscul apariției cancerului de sân

429

Articole recomandate

Alăptarea este benefică atât pentru mamă, cât și pentru copil, reducând considerabil riscul apariției cancerului mamar, informație confirmată de un nou studiu britanic publicat de dailymail.co.uk.
Un studiu al statisticilor cazurilor de cancer, efectuat de World Cancer Research Fund (WCRF), a demonstrat că femeile care alăptează timp de un an prezintă cu 4,8% mai puține riscuri de cancer mamar. Perioada de alăptare nu trebuie să fie neapărat continuă, pentru că alăptarea a doi copii, timp de șase luni fiecare, are același efect.
Cercetătorii au spus că, deși procentul de reducere a riscurilor pare să fie destul de mic, probabilitățile de îmbolnăvire se reduc invers proporțional cu perioada de alăptare.
Acest proces reduce nivelul anumitor hormoni canceroși prezenți în sângele mamei și, la sfârșitul perioadei de alăptare, corpul mamei elimină singur celulele mamare deteriorate, care ar fi putut să se transforme în tumori în viitor.
În același timp, alăptarea poate să reducă și riscul copilului de a se îmbolnăvi de cancer, mai târziu, prin reducerea riscului de obezitate. Se știe că greutatea în exces sporește riscul de apariție a numeroase forme de cancer, inclusiv cel intestinal și diferite tipuri de cancer mamar.
În pofida avantajelor, doar una din patru femei este la curent cu protecția naturală oferită de alăptare, a evidențiat un sondaj al WCRF. În Europa, Marea Britanie înregistrează cel mai mic număr de mame care apelează la alăptare, comparativ cu Suedia, unde 98% dintre femei își hrănesc bebelușii la sân.
"Vrem să promovăm informația referitoare la faptul că alăptarea reprezintă un lucru pozitiv, pe care femeile îl pot face pentru a reduce riscul de a se îmbolnăvi de cancer mamar", a declarat profesorul Rachel Thompson, directorul programului științific de caritate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7804 secunde