Raportul CE: Multe din cazurile de corupție la nivel înalt se apropie de prescripție

418

Articole recomandate

Comisia Europeană notează, în raportul privind justiția, obținut de Mediafax și care va fi dat publicității miercuri, la Bruxelles, că DNA a rămas convingătoare în investigarea cazurilor de corupție la nivel înalt, însă astfel de cazuri se află de mult timp pe rolul instanțelor, riscând prescripția.
În timp ce istoricul realizărilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în investigarea și urmărirea cazurilor de corupție la nivel înalt a rămas convingător, rezultatele obținute de instanțe continuă să arate o imagine mixtă. Deși majoritatea cazurilor de corupție la nivel înalt sunt judecate într-o perioadă de trei ani, un număr semnificativ de cazuri implicând demnitari, se află în prezent pe rolul instanțelor de judecată de peste trei ani, remarcă raportul CE.

Mai multe cazuri au ajuns deja în totalitate sau parțial la termenele de prescripție, iar multe alte cazuri se apropie de termenele limită prevăzute de lege.

De la ultima evaluare anuală a Comisiei, România a identificat cauze tipice de întârzieri în cazurile de corupție la nivel înalt și a creat un grup comun de lucru pentru a le remedia.

Citeste mai departe
 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6244 secunde