Potrivit "Sunday Times"

Rebelii sirieni sunt ajutați de serviciile secrete britanice

189
Serviciile secrete britanice au ajutat rebelii sirieni să lanseze mai multe atacuri reușite împotriva forțelor regimului, a dezvăluit săptămânalul "Sunday Times", citând un oficial din cadrul opoziției.

Potrivit săptămânalului, aceasta este prima dată când este dezvăluit rolul ascuns al serviciilor secrete britanice în revolta împotriva regimului sirian, care a izbucnit în martie 2011.

Publicația citează un oficial care afirmă că autoritățile britanice "sunt la curent și aprobă sută la sută" informațiile secrete care sunt transmise de la bazele lor militare cipriote, trecând prin Turcia către trupele rebele ale Armatei Siriene Libere (ASL).

"Serviciile secrete britanice observă cu atenție, din Cipru, ceea ce se întâmplă. Este foarte util pentru că găsesc multe lucruri", a declarat oficialul, pentru "Sunday Times". "Britanicii le oferă informații turcilor și americanilor și noi le strângem pe lângă turci", a precizat el.

Potrivit acestui oficial, informațiile cele mai prețioase până în prezent se referă la mișcările de trupe loiale președintelui Bashar al-Assad în direcția centrului comercial Alep, controlat parțial de rebeli.

Marea Britanie are două baze militare suverane în Cipru, una la Dhekelia și alta la Akrotiri. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9799 secunde