Regele Charles al III-lea, un an de la încoronare. A primit Coronation Roll, sulul încoronării

134
Regele Charles al III-lea, un an de la încoronare. A primit Coronation Roll, sulul încoronării - regele-charles-un-an-de-la-incor-1714902371.jpg

Articole de la același autor

Se împlineşte un an de la încoronarea Regelui Chares al III-lea, însă familia regală britanică se confruntă cu o situaţie dramatică. Atât suveranul, cât şi prinţesa de Wales sunt bolnavi de cancer şi au lăsat angajamentele publice în plan secund. Amândoi au suferit intervenţii chirurgicale, la începutul acestui An. Doar regele şi-a reluat, parţial, îndatoririle regale.


În urmă cu un an, pe 6 mai, Charles era încoronat rege al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Ceremonia, transmisă în direct, a avut loc la catedrala Westminster Abbey.


La un an de la ceremonie, experții în regalitate au numai cuvinte de laudă şi spun că suveranul britanic și-a onorat promisiunile, în ciuda faptului că trece printr-o grea cumpănă.


Regele Charles și regina Camilla au primit la Palatul Buckingham sulul încoronării, un document oficial, excepțional ilustrat și atent caligrafiat, al ceremoniei care a avut loc pe 6 mai, anul trecut.


Manuscrisul, lung de 21 de metri, conține 11.600 de cuvinte, este primul pe hârtie, și nu pe pergament din piele, respectând opiniile regelui privind protejarea animalelor.


Documentul oferă o descriere detaliată a ceremoniei de încoronare, de la procesiunea în Westminster Abbey până la ungerea și încoronarea regelui, precum și o listă a tuturor celor prezenţi la eveniment.


La scrierea lui a fost folosită o cerneală specială care asigura durabilitatea.


Monarhilor le-a fost înmânat sulul de grefierul Coroanei. Regele Charles a fost impresionat de lungimea documentului și a glumit întrebând-o pe cea care l-a scris dacă nu există nicio eroare de ortografie.


Chiar lipsea punctul deasupra unui „i” la final, a răspuns caligrafa.


Câteva opinii ale unor britanici, despre domnia regelui Charles:
– Cred că opinia generală este că se descurcă mai bine decât ne așteptam. Dragostea de care a avut parte regina este greu de repetat, dar cred că face o treabă destul de bună.
– Cred că se descurcă foarte bine. Și este o persoană care ţine cu oamenii, probabil şi datorită diferenţei mai mici de vârstă, comparativ cu regina. Deci da, cred că este un rege bun.
– Nu sunt interesat de logistica familiei regale și alte lucruri de felul acesta. Dar, până acum, s-a descurcat foarte bine. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4629 secunde