Regele Charles al III-lea a participat la slujba de duminică la Sandringham

147
Regele Charles al III-lea a participat la slujba de duminică la Sandringham - regele-charles-slujba-duminica-t-1707659017.jpg
Regele Charles al III-lea, care se află în prezent sub tratament pentru cancer, a participat duminică la o slujbă religioasă la biserica Sf. Maria Magdalena de pe domeniul regal din Sandringham (estul Angliei), a constatat un fotograf al AFP.


Îmbrăcat într-un costum şi un palton de culoare închisă, suveranul, însoţit de regina Camilla, i-a salutat pe jurnaliştii prezenţi. Aceasta a fost a doua sa apariţie publică de la anunţarea diagnosticului la începutul săptămânii.


Marţi, el a fost văzut pentru scurt timp ieşind din spatele unei maşini la reşedinţa sa regală Clarence House din Londra, unde tocmai vorbise cu fiul său prinţul Harry, care a venit din California pentru a-şi vizita tatăl după ce a aflat de boala sa.


La mai puţin de 18 luni de la accederea la tron, suveranul în vârstă de 75 de ani a început luni un tratament pentru o formă nespecificată de cancer. Se ştie că afecţiunea a fost depistată în timpul unei operaţii recente pentru hipertrofie benignă de prostată, dar că nu este vorba de cancer de prostată.


Într-un mesaj publicat sâmbătă seara pe internet, regele a adresat cele mai sincere mulţumiri celor care i-au transmis sprijinul lor. “După cum ştiu toţi cei afectaţi de cancer, gândurile bune ca acestea sunt cea mai mare dintre mângâiere şi încurajare”, a spus el.


Deşi îşi va continua unele dintre îndatoririle administrative, regele va fi absent din viaţa publică pentru o perioadă nedeterminată, a anunțat Palatul Buckingham.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8803 secunde