Nostalgicii comunismului s-au strâns la mormântul soților Ceaușescu, la 34 de ani de la execuție

11608
Nostalgicii comunismului s-au strâns la mormântul soților Ceaușescu, la 34 de ani de la execuție - httpgandulrowpcontentuploads2023-1703508942.jpg
Pe lângă cei care deplâng represiunea regimului național-ceaușist din România, există la polul opus și nostalgici după vechiul regim de tristă amintire. Oameni care nu s-au adaptat tranziției și noului regim democratic, trecuți de prima tinerețe, nostalgicii regimului s-au adunat la mormântul soților Ceaușescu, la 34 de ani de când au fost uciși de un pluton de execuție la unitatea militară de elicoptere din Târgoviște – UM 01417, aflată sub conducerea generalului Andrei Kemenici.


Potrivit unui sondaj din 2013, mulți români se declarau atunci nostalgici după comunism. Sondajul a relevat că 44,4% dintre respondenți credeau că, condițiile de viață erau mai bune în comunism, 15,6% au spus că au rămas aceleași, în timp ce doar 33,6% au susținut că viața era mai proastă pe atunci.


Întrebați despre dictatorul Ceaușescu, 47,5% dintre respondenți au susținut că acesta a avut un rol relativ pozitiv în istoria recentă a României, în timp ce 46,9% au spus că rolul său a fost mai degrabă negativ.


Iată că la 34 de ani de la momentul execuției lui Nicolae și Elenei Ceaușescu, nostalgici după vechiul regim încă se mai găsesc în țara noastră, potrivit imaginilor culese de Gândul de la mormântul Ceaușeștilor.
Printre sloganurile afișate la mormântul soților Ceaușescu, se pot citi mesaje cu tentă xenofobă: „Vai de poporul condus de persoane cu suflet și sânge STRĂIN”, „Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura față de ai lui”, etc.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5695 secunde