Aleksander Lukașenko mesaj pentru România: Destinele istorice i-au apropiat pe belaruși și pe români în mod foarte asemănător

4186
Aleksander Lukașenko mesaj pentru România: Destinele istorice i-au apropiat pe belaruși și pe români în mod foarte asemănător - 230529092116lukashenko0524-1701433146.jpg
Președintele Republicii Belarus, Aleksander Lukașenko, a felicitat poporul român cu ocazia Zilei Naționale – 105 ani de la Marea Unire, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ambasada Republicii Belarus la București.


„Ideile principale ale acestei sărbători au fost reconcilierea și unitatea societății în jurul valorilor fundamentale pe care se bazează statul român – independența și suveranitatea, patrimoniul spiritual și tradițiile culturale. Destinele istorice i-au apropiat pe belaruși și pe români în mod foarte asemănător – aderăm cu fermitate la principiile solidarității și ajutorului reciproc, păstrăm memoria strămoșilor noștri, identitatea și obiceiurile noastre, datorită cărora am devenit națiuni europene originale“, se arată în mesajul de felicitare.


Potrivit sursei citate, președintele Lukașenko a subliniat că Belarus rămâne devotat convingerilor sale, fiind pregătit pentru un dialog pașnic și constructiv bazat pe respect și egalitate.


„Lukașenko și-a exprimat încrederea că țările noastre au un mare potențial de cooperare și că vor putea găsi modalități de a restabili relațiile depline dintre belaruși și români. Șeful statului belarus a urat cetățenilor României noi realizări, prosperitate și progres”, se mai arată în comunicatul Ambasadei.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3907 secunde