Programul manifestărilor de 1 Decembrie și restricțiile de circulație

3963
Programul manifestărilor de 1 Decembrie și restricțiile de circulație - jos-1701286347.jpg

Articole de la același autor

Municipalitatea a pregătit constănțenilor nenumărate surprize de Ziua Națională a României: paradă militară, artificii, torțe, muzică de fanfară! Primăria Constanța împreună cu Instituția Prefectului și Comandamentul Flotei invită localnicii la festivitățile pregătite pentru ei.

Manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie vor debuta cu ceremonia militară și religioasă, care va avea loc la Monumentul „Victoriei” din Parcul Arheologic, începând cu ora 9:00.

De la ora 11:00, începe defilarea detașamentelor cu personal și tehnică a instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. La paradă vor participa și două plutoane de militari francezi și americani dislocați în baza militară Mihail Kogălniceanu.

Pe lângă tehnica reprezentativă, pe roți și șenile, vor fi prezente și aeronave militare din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene și Statului Major al Forțelor Navale, cât și din cadrul Inspectoratului General în Situații de Urgență.

Defilarea va avea loc pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian, iar la finalul acesteia, va fi un impresionant spectacol de artificii de zi. Cerul Constanței va fi colorat în roșu, galben și albastru, culorile drapelului României.

De la ora 16:00, Fanfara Muzica Militară a Forțelor Navale va susține un spectacol dedicat Zilei Naționale, în Parcul Teatrului „Oleg Danovski”.

La ora 17:00, va avea loc retragerea cu torțe a militarilor, pe itinerarul Sala Sporturilor-bulevardul Tomis-Parcul Arheologic-Monumentul Victoria.

În zilele de 30 noiembrie 2023, respectiv 1 decembrie 2022, se vor aplica aceleași restricții de circulație care au avut loc și la repetiția generală din perioada 27/28 noiembrie 2023, cu următoarele completări:

În data de 30 noiembrie 2023, în intervalul orar 06:00-18:00 – se vor restricționa un număr de 4 locuri de parcare pe bd. Tomis (în fața Instituției Prefectului) pentru montarea scenei;

În perioada 30 noiembrie 2023 (ora 18:00), respectiv 1 decembrie 2023 (ora 13:00), vor fi restricționate și parcările Primăriei Municipiului Constanța, Prefecturii Județului Constanța și Consiliului Județean Constanța.

În data de 01 decembrie 2023, toate măsurile de restricționare a traficului rutier vor opera în intervalul orar 08:00 – 13:00.

În intervalul orar 16:00-18:00, va avea loc retragerea cu torțe pe următorul traseu: Sala Sporturilor – bulevardul Tomis – strada Traian – Monumentul Victoriei din Parcul Arheologic. Retragerea cu torțe va fi executată pe carosabil, cu asigurarea măsurilor de restricționare a circulației rutiere în dinamică pe tot parcursul desfășurării acesteia. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1353 secunde