Republica Democrată Congo confirmă prezența virusului Ebola pe teritoriul său

129
Republica Democrată Congo confirmă prezența virusului Ebola pe teritoriul său - primapersoanc483infectatc483cueb-1408947909.jpg
Un expert medical internațional a fost contaminat, pentru prima dată, cu Ebola, în Sierra Leone, iar Republica Democrată Congo a confirmat duminică seara prezența virusului pe teritoriul său, relatează AFP. Kinshasa a anunțat că virusul Ebola este prezent în provincia Ecuator (nord-vest).


"Rezultatele sunt pozitive. Virusul Ebola este confirmat în RDC", a declarat pentru AFP ministrul congolez al Sănătății Félix Kabange Numbi, referindu-se la eșantioane prelevate de la persoane afectate de o febră hemoragică, soldată cu 13 morți, începând din 11 august, în provincia Ecuator. Însă, în opinia ministrului, această epidemie nu are "nicio legătură cu cea din Africa de Vest".


Un expert din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a contractat virusul în Sierra Leone, a anunțat Organizația, fără alte precizări, subliniind că este primul caz în rândul celor aproximativ 400 de persoane mobilizate de către organizație în țările afectate, și anume Guineea, Liberia, Sierra Leone și Nigeria, potrivit Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2415 secunde