Republica Moldova, pas important, azi, pentru aderarea la UE

239
Republica Moldova, pas important, azi, pentru aderarea la UE - ue-1650635379.jpg

Articole de la același autor

Republica Moldova a completat şi transmis vineri primul chestionar de aderare la Uniunea Europeană ambasadorului UE la Chişinău, Janis Mazeiks, în cadrul unei ceremonii la care a fost prezentă întreaga conducere a ţării, informează MOLDPRES.

La eveniment au participat preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, prim-ministrul Natalia Gavriliţa, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, şi ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks.

Preşedintele Maia Sandu a anunţat că a convocat pentru vineri şedinţa de constituire a Comisiei pentru Integrare Europeană, care întruneşte reprezentanţi ai mai multor autorităţi şi are menirea să coordoneze procesul de pregătire a aderării ţării la UE.

'Este un proces complex la care avem foarte mult de lucru. M-am bucurat să aud astăzi din partea Guvernului că suntem gata să transmitem răspunsurile la primul chestionar, pe care l-am primit de la Comisia Europeană acum 11 zile. UE este un proiect al păcii, bunăstării şi prosperităţii şi Republica Moldova, ca o ţară mică şi vulnerabilă, va fi în siguranţă în familia UE. În această familie putem oferi cetăţenilor noştri democraţie consolidată şi bunăstare. Ştim ce avem de făcut', a declarat Maia Sandu.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4016 secunde