Ciucă: "Guvernul va aproba un ajutor financiar de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova"

191
Ciucă:
Guvernul va aproba acordul privind ajutorul financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro convenit cu Executivul de la Chişinău, principalul element pe care România îl oferă pentru sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova, a anunţat premierul Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

„Astăzi, în şedinţa de Guvern, vom aproba acordul privind acordarea ajutorului financiar pe care ţara noastră l-a stabilit în şedinţa comună din luna februarie pe care am avut-o la Chişinău cu Guvernul Republicii Moldova şi, astfel, acel ajutor financiar nerambursabil de 100 de milioane va putea fi accesat de către Guvernul Republicii Moldova.

Acordul reprezintă principalul element de sprijinire a eforturilor Republicii Moldova de dezvoltare durabilă şi, desigur, de realizarea a reformelor şi sprijinul pe care noi îl acordăm pentru parcursul european al Republicii Moldova”, a declarat, vineri, Nicolae Ciucă.

Detaliile acestui acord au fost discutate în 11 februarie, după ședința comună a guvernelor României și Republicii Moldova.

Atunci, Nicolae Ciucă a declarat că acordul privind asistența financiară nerambursabilă de 100 milioane de euro în beneficiul Republicii Moldova va fi instrumentul prin care România va sprijini în mod practic, în perioada următoare, financiar și tehnic, eforturile Republicii Moldova de dezvoltare durabilă, de avansare pe calea reformelor și apropierii de UE, precum și de creștere a rezilienței în sectoare esențiale pentru societate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.0119 secunde