Rozaceea este o boală cronică ce poate recidiva foarte des

346
Rozaceea este o boală cronică ce poate recidiva foarte des - fondrozacee1-1648234957.jpg

Articole de la același autor

Unele persoane sunt mai roșii la față decât altele, această stare fiind numită rozacee, o boală cronică ce poate recidiva de nenumărate ori. Tocmai de aceea, este foarte important să ştiţi să controlaţi semnele şi simptomele în cel mai potrivit mod. Înainte de toate, însă, trebuie să știți că rozaceea este o boală cronică care se caracterizează nu doar prin înroşirea pielii, ci şi prin mici noduli inflamaţi cu puroi, de obicei pe obraji şi zona centrală a feţei.

Din păcate, la acest moment nu au fost încă identificate cauzele bolii, dar au fost identificaţi unii factori de risc. De exemplu, uneori, această boală poate fi confundată cu acneea şi alte probleme ale pielii. Potrivit dr. Nina Miron, nu încercați să vă tratați singuri acasă, ci mergeți la un medic pentru a vă prescrie un tratament.

De precizat că, de cele mai multe ori, rozaceea afectează persoanele cu tenul deschis la culoare şi, mai precis, femeile care au între 30 şi 50 de ani, dar aceasta nu este neapărat o regulă. De-a lungul timpului, s-a observat că există o incidenţă mai mare la aceste persoane, dar rozaceea poate afecta şi persoanele cu pielea mai închisă la culoare. În plus, afecțiunea se face simțită inclusiv pe urechi, scalp, gât şi piept. „În primă fază, ea poate fi văzută ca o pată roz sau roşiatică. Alte manifestări clinice ale acestei boli apar la scurt timp de la debut şi includ arsuri, mâncărime, înroşirea ochilor, eritem semipermanent, nas roşu umflat, dilatarea vaselor de sânge superficiale. În acelaşi timp, pot apărea mici coşuri şi pustule mici circulare roşii. Deşi cauza specifică a bolii este necunoscută, s-a dovedit că rozaceea nu este produsul unei igiene deficitare. Medicii sunt de părere că aceasta apare ca urmare a unui număr mare de factori, atât ereditari, cât şi de mediu: lumina soarelui, genetică, fumat, alcoolism, băi fierbinţi, mâncăruri picante, consum de alcool, schimbări de temperatură. La acestea se adaugă unele produse cosmetice şi chiar medicamente care sunt inhalate pe nas. Deci, în principiu, obiectivul principal al tratamentului este controlul simptomelor. Ca urmare, se recomandă respectarea unei serii de sfaturi de îngrijire a pielii şi folosirea unor medicamente specifice”, a explicat medicul.


În primă instanţă, medicii recomandă evitarea posibililor declanşatori ai rozaceei, precum schimbările bruşte de temperatură, expunerea la soare, consumul de băuturi alcoolice şi consumul de tutun, printre altele. În ceea ce priveşte tratamentul, acesta va fi prescris în funcţie de tipul simptomelor şi de intensitatea acestora. Aşadar, nu toţi pacienţii cu rozacee primesc acelaşi tratament farmacologic. În unele cazuri, medicamentele topice pentru a controla roşeaţa vor fi prescrise împreună cu antibiotice orale. În alte cazuri, sunt necesare medicamente orale pentru acnee. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4089 secunde