Marcel Ciolacu: "PSD a finalizat pachetul de măsuri sociale în contextul scumpirilor"

238
Marcel Ciolacu:
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că grupurile de lucru ale partidului au finalizat pachetul de măsuri care ar urma să fie luate în contextul scumpirilor de preţuri, iar de luni vor începe discuţiile pe acest subiect în Guvern şi în coaliţia de guvernare.

„Noi am finalizat, cu grupurile de lucru de la PSD, acest pachet de măsuri, un prim draft i-am înaintat şi prim-ministrului. Sunt ferm convins că luni vom începe să stăm aplicat pe aceste măsuri. După ce le convenim cu Executivul, decidem în coaliţie care sunt măsurile potrivite. Cel mai important este că avem o ordonanţă cu un preţ predictibil, în acest moment, atât la energie electrică, cât şi la gaze, astfel încât toată lumea poate să îşi facă bugetele, atât în zona casnică, cât şi în cea non-casnică”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

El a menţionat că zonele vizate de aceste măsuri sunt cele mai afectate şi cele care ar duce la alte scumpiri în lanţ, una dintre ele fiind cea a carburanţilor.

„În acest moment avem un efort de 3,7% din PIB pe zona socială şi zona economică. Reamintesc că, pe timpul altor guvernări, în plină pandemie, am avut un efort de 2% din PIB. Este evidentă o creştere şi e evidentă preocuparea întregului Guvern şi a noastră, a celor care facem parte din coaliţie, de a menţine acest echilibru”, a susţinut el.Pagina a fost generata in 0.441 secunde