Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate ONU pe tema situației din Fâșia Gaza

103
Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate ONU pe tema situației din Fâșia Gaza - anu-1404975720.jpg
Consiliul de Securitate ONU va ține joi o reuniune de urgență pe tema situației din Fâșia Gaza, a anunțat miercuri președinția rwandeză a Consiliului, potrivit Mediafax.ro.
Reuniunea va începe la ora locală 10.00 (17.00, ora României) și va consta în prezentarea situației de către secretarul general ONU Ban Ki-moon, urmată de consultări cu ușile închise între cei 15 membri ai Consiliului.
Ambasadorii țărilor arabe la ONU au solicitat o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate pe tema situației din Fâșia Gaza, în cursul unei întâlniri, miercuri, cu președinția rwandeză a Consiliului, relatează AFP.
"I-am solicitat președintelui reunirea Consiliului și tratarea situației grave din Gaza", a declarat pentru presă ambasadorul kuwaitian Mansour Al-Otaibi, care s-a exprimat în numele grupului arab. El a cerut Consiliului "să contribuie la încetarea agresiunii israeliene și pedepsirii colective a poporului palestinian".
"A venit timpul pentru adoptarea unei declarații sau unei rezoluții în Consiliu", a adăugat el. "Președintele Consiliului (ambasadorul rwandez Eugène-Richard Gasana) a promis să transmită această solicitare și sperăm că o reuniune va avea loc în viitorul apropiat", a spus el.

Ambasadorul saudit Abdallah Al-Mouallimi a apreciat la rândul său drept "nejustificabilă utilizarea disproporționată a forței" de către armata israeliană. El a îndemnat Consiliul "să ia măsuri pentru protejarea populației", în timp ce reprezentantul palestinian Riyad Mansour a acuzat Consiliul de lispă de reacție în contextul în care "agresiunea continuă" să aibă loc.

Adresându-se presei, ambasadorul israelian Ron Prosor a afirmat "că (micșarea) Hamas a declanșat acest conflict și nu oferă loc pentru alte opțiuni". Tototdată, el a subliniat că armata israeliană "recurge la atacuri precise pentru a evita uciderea civililor".

Cel puțin 28 de persoane au murit în urma raidurilor care au avut loc miercuri în Fâșia Gaza.

Acest nou ciclu de violențe este cel mai grav de la ofensiva israeliană împotriva Fâșiei Gaza care a avut loc la sfârșitul lui 2012.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6917 secunde