Concurs România vrea să atragă Kazahstan în proiectul de tranzit al gazelor spre Europa

350
România vrea să atragă Kazahstan în proiectul de tranzit al gazelor spre Europa - 84f43e5786a2cd6f508f9cf39b11f404.jpg

Articole recomandate

Președintele Traian Băsescu a declarat, ieri, înainte de a pleca în Kazahstan, că această vizită de stat are obiective legate de consolidarea relațiilor bilaterale și dezvoltarea cooperării economice, în mod deosebit în domeniul energetic.
"În ceea ce privește întărirea cadrului bilateral dintre România și Kazahstan, se vor semna acorduri precum cel pentru colaborare economică, acordul de colaborare pe justiție, acordul cu privire la protejarea reciprocă a investițiilor, acord de colabo-rare în turism și acord de cooperare în domeniul statisticii", a precizat Traian Băsescu, înainte de a pleca în Kazahstan, unde efectuează o vizită de stat de două zile, la invitația omologului său kazah.
"În ce privește cooperarea economică bilaterală, în mod deosebit în ce privește domeniul energiei, avem în vedere posibilitățile de a atrage Kazahstanul în proiectul trilateral Azerbaidjan-Georgia-România cu privire la tranzitul țițeiului către Europa, precum și la tranzitul gazelor către Europa. Când vorbim de tranzitul țițeiului ne referim la participarea Kazahstan în proiectul PEOP, iar în ce privește tranzitul de gaze este vorba de proiectul Azerbaidjan-Georgia-România de dezvoltare a două terminale de gaze lichefiate în Georgia și la Constanța", a spus șeful statului român.
Astăzi, președintele Traian Băsescu va face o vizită la Parlament, unde se va întâlni cu președintele Majilis (Camera Deputaților), Ural Muhamedjanov.
De asemenea, Băsescu va avea întâlniri cu companii care operează în România sau Kazahstan, precum Kaz Munai Gaz, Petrom Kazahstan și Rominserv Kazahstan, dar și cu studenții de la Academia de Administrație Publică de pe lângă Președinția Republicii Kazahstan.
În cursul vizitei, Băsescu se va deplasa și la Karaganda, unde va depune o coroană de flori la Monumentul de la Spassk închinat prizonierilor români și victimelor represiunilor comuniste.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8427 secunde