Românii care lucrează part-time riscă să rămână fără loc de muncă din cauza suprataxării

284
Românii care lucrează part-time riscă să rămână fără loc de muncă din cauza suprataxării - ban7-1659362104.jpg

Articole de la același autor

Românii care lucrează part-time riscă să rămână fără loc de muncă din cauza suprataxării. 60% dintre antreprenorii români spun că îi vor concedia pe angajații care nu lucrează cu normă întreagă.


Potrivit datelor colectate si analizate de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, 60 % dintre antreprenori au hotărât să își concedieze angajații care lucrează part-time. Asta dupa ce autoritățile au anunțat că aceste contracte nu vor mai beneficia de scutirea impozitului.

Practic, începând de luni, 1 august, pentru persoanele care lucrează 2 ore, angajatorii trebuie să le plătească taxele la nivel de 8 ore.

Datele arată și că aproximativ 20% dintre antreprenori sunt dispuși să suporte plata contribuțiilor din veniturile, în vreme ce 14% dintre anagajați vor trece să lucreze cu normă întreagă.

De ieri, contribuțiile la contractele part-time care sunt sub nivelul salariului minim pe economie vor fi suportate de angajator. Excepție de la această regula vor face elevii, studenții cu vârsta sub 26 de ani și pensionarii care au pensie din sistemul public.

Consecințele supraimpozităii muncii part-time

- 59,7% dintre angajatori vor concedia angajați care lucrează part-time;

- 19,9% dintre angajatori vor suporta plata contribuțiilor;

- 13,6% dintre angajatori vor trece angajații part-time la normă întreagă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 Martie 2013
Stire din Cetățenești : "Mită" pentru gropari?
Pagina a fost generata in 0.501 secunde