Rusia ar putea sista importurile de carne refrigerată din UE

147
Rusia ar putea sista importurile de carne refrigerată din UE - gethumb-1364249774.jpg
Rusia ia în considerare sus-pendarea importurilor de carne refrigerată din Uniunea Europeană din cauza numărului foarte mare de cazuri de importuri sub nivelul cerut de standarde sau importuri incorect etichetate, transmite postul de radio Golos Rossii. 

În primul rând, acest moratoriu vizează Spania și Olanda, urmând să fie instituit deja de la 29 martie, a precizat Serghei Dankvert, șeful Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară din Federația Rusă (Rosselhoznadzor). Potrivit acestuia, tocmai din aceste două țări vine în Rusia carnea refrigerată cu cei mai ridicați factori de risc.

Inspecțiile experților ruși la întreprinderi din cele două țări s-au soldat cu rezultate dezamăgitoare. Practic, două treimi din producători încalcă cerințele sanitar-veterinare cerute de Federația Rusă, a spus oficialul de la Moscova.

În cadrul acestor inspecții s-a descoperit că producătorii locali nu dețineau nicio informație cu privire la normele Uniunii Vamale (Rusia, Kazahstan și Belarus), ceea ce duce în mod inevitabil la certificate false.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8977 secunde