"Rusia va reacționa militar dacă Finlanda va deveni membră NATO"

204
Rusia intenționează să inițieze dialog cu Alianța Nord-Atlantică pentru stabilirea unor măsuri de prevenire a conflictelor în regiunea Mării Baltice, dar va reacționa militar în cazul în care Finlanda ar deveni membră NATO, avertizează președintele Vladimir Putin.

"Finlanda a propus astăzi primele măsuri de restabilire a încrederii și de prevenire a conflictelor în spațiul aerian baltic. Eu sunt de acord cu măsuri de acest tip. Vom încerca să inițiem dialogul cu Alianța Nord-Atlantică după reuniunea Consiliului NATO-Rusia", programată după summitul NATO de la Varșovia, a declarat Vladimir Putin vineri, după ce s-a întâlnit cu președintele finlandez, Sauli Niinisto.

Vladimir Putin a subliniat că Rusia va respecta o decizie a Finlandei de a deveni membră NATO, avertizând însă că vor trebui luate măsuri militare adecvate.


"În acest caz, forțele armate finlandeze ar deveni parte a infrastructurii militare NATO, care brusc va ajunge la frontierele Federației Ruse", a explicat Vladimir Putin.

"Credeți că vom continua să acționăm ca până acum dacă Finlanda aderă la NATO?! Acum am retras trupele la 1.500 de kilometri de frontieră. Credeți că ar mai rămâne acolo?", a atras atenția Vladimir Putin, citat de Russia Today.

"Probabil că NATO ar lupta cu Rusia până la ultimul militar finlandez. Dar aveți nevoie de așa ceva? Noi, nu; nu vrem așa ceva. Dar este decizia dumneavoastră", a adăugat Vladimir Putin, adresându-se liderilor politici și poporului din Finlanda.

Pe fondul tensiunilor dintre Rusia și NATO, Finlanda și Suedia au intensificat cooperarea militară cu Alianța Nord-Atlantică, scrie gandul.info


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3255 secunde