Sârbii au ieșit din nou în stradă protestând împotriva violenței. Este a cincea săptămână consecutiv

142
Sârbii au ieșit din nou în stradă protestând împotriva violenței. Este a cincea săptămână consecutiv - 13b388737d8f7612ccc71abbab29d8a9-1685866518.jfif

Articole de la același autor

Miting uriaș la Belgrad, la o lună de la masacrul din școală, care a șocat o țară întreagă. Partidele de opoziție au scos zeci de mii de oameni în stradă în capitala Serbiei. Au venit cu steaguri, icoane și pancarte cu lozinci împotriva actualei guvernări. Sunt și câteva drapele românești în mulțime.


Zeci de mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Belgrad, pentru a cincea oară. Uniţi sub sloganul “Serbia împotriva violenţei”, demonstranţii au ieşit în masă pe străzile capitalei Belgrad în fiecare săptămână de la asasinatele comise la începutul lunii mai, într-un interval de mai puţin de 48 de ore, transmite AFP.


“Sunt aici pentru fiecare dintre noi, în special pentru copiii mei. Pentru ca ei să nu aibă nevoie să demonstreze, ci să poată trăi şi lucra în ţara lor, aşa cum ar trebui să fie”, a declarat Bojana Popovic, o matematiciană în vârstă de 33 de ani.


Pe 3 mai, un băiat de 13 ani a ucis nouă colegi de clasă şi un gardian la o şcoală din Belgrad. La mai puţin de 48 de ore după acest atac, un tânăr a ucis opt persoane în două sate din apropierea capitalei. Oamenii au manifestat mai întâi în semn de doliu, dar protestul s-a transformat ulterior într-o vastă mişcare de furie împotriva puterii preşedintelui ţării, Aleksandar Vucic. Manifestanţii cer revocarea licenţelor posturilor de televiziune apropiate guvernului care difuzează conţinut violent şi acuză guvernul că a creat sau a tolerat un “climat de violenţă” în Serbia. Cer, de asemenea, demisia ministrului de Interne şi a şefului Serviciilor de Informaţii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4237 secunde