Sarkozy, învins de țiganii români la el acasă

432
Sarkozy, învins de țiganii români la el acasă - romiidinfranta-1312387927.jpg
Încercarea lipsită de onoare a lui Nicolas Sarkozy de a hărțui romii din Franța a fost un eșec, pentru că romii repatriați în Bulgaria și România s-au întors și trăiesc în condiții mai dure, iar adevărul trist este că președintele știa ce se va întâmpla. El a vrut însă să împru-mute retorica partidului de extremă-dreapta Frontul Național, într-o în-cercare de a-și îmbunătăți procentele din sondaje, comentează Mediafax, citând publicația The Independent.

În pofida criticilor internaționale față de hărțuirea celei mai mari minorități din Europa , aproape 500 de tabere de romi au fost demolate și 10.000 de membri ai acestei etnii au fost repatriați în România și Bulgaria.

Adulții și-au pierdut locurile de muncă, copiii și-au între-rupt școala, accesul la apă și electricitate a fost tăiat, iar programele de vaccinare oprite. Presiunea și intimi-dările din partea poliției au crescut, iar tabere ale romilor au fost atacate cu cocteiluri Molotov.

Cu toate acestea, Sarkozy a obținut atenția mediatică pe care a dorit-o. Problema este că Frontul Național a răspuns la informațiile privind revenirea romilor făcând apeluri la un tratament și mai dur, comen-tează The Independent, exprimându-și speranța că președintele francez nu va ceda din nou la un asemenea populism cinic.

El este criticat în prezent din toate părțile pentru că s-a apropiat de dreapta autoritară fără a obține rezultate notabile. Francois Hollande, candidat la învestitura Partidului Socialist pentru alegerile preziden-țiale, a vorbit despre un "decalaj izbitor între provocarea verbală" a lui Sarkozy, din vara trecută, și "lipsa unor acțiuni concrete".

Prin urmare, Sarkozy a adoptat recent un comportament mai blând, mai amabil, într-o încercare de a recuceri electoratul de centru înaintea scrutinului prezidențial din primăvara lui 2012.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2698 secunde