Scandal în Indonezia: 300 de crocodili masacrați după ce o reptilă a ucis un om

196
Scandal în Indonezia: 300 de crocodili masacrați după ce o reptilă a ucis un om - roco63836100-1531728685.jpg
O mulțime furioasă a masacrat aproape 300 de crocodili într-o crescătorie din Sorong, în provincia indoneziană Papua, după ce un bărbat a fost ucis de una dintre reptile, au anunțat luni autoritățile locale, citate de AFP.

Izbucnirea acestor violențe de o intensitate rară s-a produs sâmbătă, după ce victima a fost îngropată. Bărbatul a pătruns accidental în incinta crocodililor pentru a căuta iarbă pentru vacile sale, au precizat autoritățile și agenții de protecție a animalelor.

Localnicul în vârstă de 48 de ani a fost mușcat de picior înainte de a fi lovit mortal cu coada de unul dintre crocodili, o specie protejată în Indonezia, potrivit acelorași surse.

Membri ai familiei defunctului și alți locuitori ai acestui cartier din Sorong, oraș portuar cu peste 200.000 de locuitori, au mers apoi la poliție pentru a se plânge de existența acestei crescătorii de crocodili, prea apropiată, potrivit lor, de o zonă rezidențială. Lor li s-a spus că proprietarul fermei a fost de acord să despăgubească familia victimei.

"Am ajuns la un acord cu familia victimei și i-am transmis condoleanțe", a declarat directorul agenției locale de protecție a animalelor, Bassar Manulang.

Însă câteva sute de locuitori ai cartierului, într-o criză de furie, au mers la fermă înarmați cu cuțite, macete și lopeți. Ei au omorât 292 de crocodili, în principal pui dar și adulți care măsurau doi metri lungime, respectiv aproape toate reptilele care se aflau acolo, potrivit autorităților.

Polițiști și membri ai agenției de protecție a animalelor au încercat să intervină, dar erau prea puțini pentru a împiedica masacrul.

Poliția a deschis o anchetă. "Pentru moment continuăm să audiem martorii", a declarat un responsabil al poliției din Sorong, Dewa Made Sidan Sutrahna, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1623 secunde