Video Sebastian Burduja explică factura la curent: „Românii nu trebuie să tremure nici de frig, nici de frica facturilor”

796
Sebastian Burduja explică factura la curent: „Românii nu trebuie să tremure nici de frig, nici de frica facturilor” - burduja-1707059686.jpg
Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a explicat într-un video postat pe rețelele de socializare ce conține factura la curent, în detaliu.


„Românii nu trebuie să tremure nici de frig, nici de frica facturilor. Avem prin lege un preț plafonat la energie electrică și gaze. La energie electrică 5 milioane de gospodării din România plătesc lunar doar 35 de lei. La gaze, românii au al patrulea cel mai ieftin gaz din toată Uniunea Europeană. Trebuie doar să înțelegem lucrurile.


Să începem cu factura la curent. Factura e complicată, mi-ați spus asta în sute de mesaje și întrebări. Am încercat să o simplificăm, dar sunt niște reguli europene care impun un anumit format. Așa că am făcut acest clip pentru a explica pe înțelesul tuturor principalele date dintr-o factură”, a precizat ministrul Energiei pe pagina sa de Facebook.


Sebastian Burduja: „Ministerul Energiei are datorii de 1,7 miliarde de lei”


„La finalul lunii ne vine o factură și vedem un preț plafonat. Furnizorii achită această diferență dintre prețul plafonat și prețul la care este achiziționată energia electrică sau sunt achiziționate gaze naturale, prin schema de plafonare-compensare. Ceea ce s-a întâmplat acum a fost că statul român a rămas în urmă.
Este adevărat, au fost întârzieri, iar asta și pentru că furnizorii nu au venit la timp cu facturile, dar și pentru că s-a tot schimbat legislația. Am făcut rost de bani prin diverse soluții (am luat bani din fondul de solidaritate).


Sumele vin peste noi, restanțele vin peste noi. Ministerul Energiei are datorii de 1,7 miliarde de lei. Sperăm ca în ianuarie-februarie să închidem aceste datorii”, a mai spus ministrul Energiei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.314 secunde