Sediul MAE, iluminat în albastru cu prilejul Zilei NATO în România

244
Sediul MAE, iluminat în albastru cu prilejul Zilei NATO în România - mae-iluminat-cu-albastru-1712504521.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Afacerilor Externe va găzdui duminică, cu prilejul Zilei NATO în România, un eveniment educaţional organizat de Asociaţia Studenţilor în Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti. În cursul serii, sediul central al diplomaţiei va fi iluminat în albastru, între orele 20:00 şi 21:30.


Premierul Marcel Ciolacu a declarat, cu prilejul Zilei NATO în România şi al aniversării a 75 de ani de la înfiinţarea NATO, că pe parcursul celor două decenii de la aderarea sa, ţara noastă „a dovedit că este un aliat de încredere şi un veritabil furnizor de securitate şi stabilitate.”


Conferinţe, mese rotunde, expoziţii şi campania „Born în NATO”


Ziua NATO este aniversată în prima duminică a lunii aprilie din fiecare an, fiind declarată „sărbătoare publică dedicată democraţiei şi spiritului european şi euroatlantic”. În acest an, se celebrează o dublă aniversare: 20 de ani de la aderarea României la NATO şi 75 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice.


Potrivit unui comunicat MAE, evenimentele organizate pe 7 aprilie fac parte dintr-o suită de acţiuni de diplomaţie publică organizate de Ministerul Afacerilor Externe pe parcursul acestui an, în ţară şi la misiunile diplomatice, în cooperare şi cu alte instituţii partenere.


Sunt programate conferinţe, mese rotunde, expoziţii şi campania „Born în NATO”, dedicată tinerilor născuţi începând cu 2004 şi derulată în cooperare cu Ministerul Apărării Naţionale în diferite şcoli şi licee din ţară.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3125 secunde