Șeful forțelor speciale americane a ordonat distrugerea fotografiilor cu raidul de la Abbottabad

126
Șeful forțelor speciale americane a ordonat distrugerea fotografiilor cu raidul de la Abbottabad - 20140103mrconservative52c6d24a31-1392208017.jpg

Articole recomandate

Șeful forțelor speciale americane a emis ordine ca toate fotografiile ce înfățișau cadavrul liderului rețelei teroriste Al-Qaida, Osama ben Laden, să fie predate autorităților sau distruse, se arată într-un document publicat recent.


"Un lucru pe care vreau să îl subliniez este cel referitor la fotografii (...). În acest moment - toate fotografiile ar fi trebuit deja să fie predate CIA; dacă încă mai aveți, distrugeți-le imediat sau predați-le (nume șters)", afirmă viceamiralul din perioada respectivă William McRaven, într-un e-mail datat 13 mai 2011, relatează CNN.


Mesajul a fost obținut de grupul de activiști conservatori Judicial Watch, care a cerut publicarea fotografiilor cu raidul din Pakistan soldat cu moartea liderului Al-Qaida. E-mailul a fost publicat în urma unei cereri adresate în baza Actului pentru Libertatea de Informație.


Cu câteva zile înainte de ordinele lui McRaven, Judicial Watch a redactat o solicitare pentru publicarea acestor fotografii, iar cu câteva ore înainte au intentat un proces, potrivit președintelui grupului, Tom Fitton.


"În pofida multiplelor solicitări pentru aceste informații și a unui proces în acest sens, a fost trimisă o directivă, cine știe cui, pentru a se distruge înregistrările", a declarat el. "Aceasta ar putea însemna o încălcare a legii", a declarat el.


Nu este clar dacă vreo fotografie a cadavrului lui ben Laden a fost distrusă. Prin intermediul unui purtător de cuvânt, McRaven a refuzat să comenteze. Raidul în care a fost ucis Osama ben Laden a avut loc la Abbottabad, în Pakistan, la 2 mai 2011, scrie mediafax.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 06 Iunie 2013
Stire din Eveniment : Ce face omul la beție…
Pagina a fost generata in 0.4933 secunde