Comisia LIBE a votat pentru eliminarea vizelor, pentru cetățenii Republicii Moldova

107
Comisia LIBE a votat pentru eliminarea vizelor, pentru cetățenii Republicii Moldova - usvisa1640x48025589400-1392207828.jpg

Articole recomandate

Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European a votat, miercuri, în favoarea unei propuneri de eliminare a vizelor de călătorie pentru cetățenii moldoveni posesori ai unui pașaport biometric, potrivit unui comunicat al PPE.


"Lucrurile s-au mișcat repede și foarte bine. În noiembrie Comisia propunea ridicarea vizelor, iar în mai puțin de trei luni s-au făcut demersurile necesare și s-a votat raportul în comisia parlamentară. Plenul Parlamentului European va vota în sesiunea următoare, pe 25 februarie, și sunt absolut convins că rezultatul va fi pozitiv", a declarat Marian-Jean Marinescu, raportor al Grupului PPE pentru acest dosar.


"Apropierea R. Moldova de Europa trebuie sprijinită și încurajată, iar eforturile guvernului de la Chișinău de realizare a unor reforme-cheie, în linie cu valorile UE, merită recompensate. Există un larg consens în Parlament în această privință. În maximum trei luni cetățenii moldoveni vor circula liber în UE", a mai spus eurodeputatul PDL, scrie Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8877 secunde