Șeicul Omar Bakri a încercat să vină în România

304
Șeicul Omar Bakri a încercat să vină în România - omarbakri22-1349612684.jpg
Șeicul Omar Bakri, clericul radical care a declarat că România e o țintă legitimă pentru atacuri teroriste, are conexiuni în România și chiar a încercat să vină în țară. Este anunțul făcut de directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, într-un interviu oferit în exclusivitate jurnalistului Emil Hurezeanu.


"Chiar Omar Bakri a fost în analiza SRI, a încercat să vină în România, are conexiuni cu România, nu este doar un mesaj sau discurs pur retoric, este unul la care ne uităm cu atenție. Este doar suprafața lucrurilor. Suntem pe harta unor organizații importante din domeniul terorismului ca o posibilă țintă datorită unor dezvoltări legate de prezența noastră în Afganistan, de evoluțiile legate de scutul antirachetă. Suntem foarte atenți", a spus George Maior.
Șeicul Omar Bakri, cel care a revendicat bombardamentul de la Burgas, a declarat, într-un interviu publicat de ziarul bulgar 24 Chasa, că România și Bulgaria sunt ținte legitime ale atacurilor, întrucât sunt tărâmuri islamice și luptă în Afganistan, Bulgaria și România.

"Din cauza trupelor sale din Afganistan și Irak și din cauza colaborării sale militare cu Israelul, Bulgaria devine și o țintă legitimă. Noi credem că putem face atentate în inima Bulgariei. Putem să facem acest lucru și în România și în alte state. Asta depinde de tactica și de strategia concretă", a spus șeicul Omar Bakri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3116 secunde