Maxima zilei: "Păstrează haina de nouă, iar sănătatea de tânăr".

Concurs Singura metodă de îndepărtare a varicelor este cea chirurgicală

686

Articole de la același autor

Boala varicoasă reprezintă o afecțiune cronică a membrelor inferioare, caracterizată prin dilatația venelor.
Varicele netratate pot produce dermatite și ulcere varicoase, greu de tratat, rebele la orice tratament. Boala se poate acutiza și pot apărea complicații grave, cum ar fi trombozele, tromboflebitele, tromboembolismul pulmonar, cu risc vital pentru pacient.

Varicele pot avea o cauză genetică și una predispozantă, ne-a spus dr. Dumitru Dumitrescu, medic primar chirurg. În primul caz are loc o slăbire a pereților venoși. Varicele sunt favorizare de practicarea anu-mitor profesii, de factorii de igienă, de regimul de viață. Expuși apariției varicelor sunt medicii stomatologi, frizerii, femeile însărcinate, obezii. Lipsa de mișcare este un factor predispozant al apariției varicelor. "Purtarea încălțămintei inadecvate, cu tocuri înalte poate provoca apariția varicelor", ne-a spus medicul chirurg.
Varicele afectează în mai mare măsură femeile decât bărbații și reprezintă o dilatație venoasă a membrelor inferioare, fiind afectat mai mult sistemul venos superficial.
Varicele sunt foarte periculoase din punct de vedere medical, dar sunt și inestetice, pentru că venele inflamate devin proeminente și capătă culoarea albăstruie.
Boala debutează prin oboseală, durere mare a întregului picior afectat sau doar a gambei, crampe, amorțeli discrete și greutate la nivelul gambei.
Înainte de a se prescrie un tratament, precizează medicul chirurg, este nevoie de cunoașterea eficienței sistemului nervos profund.
Netratate, varicele se trans-formă în dermatite și ulcere varicoase, greu de tratat.
Tratamentul pentru îndepărtarea varicelor este chirurgical și constă în excluderea prin ligaturi a pachetelor venoase dilatate sau streeping – adică smulgerea venelor dilatate. De asemenea, ne spune chirurgul, unele persoane optează pentru injectarea de substanțe sclerozante în varice care să ducă la dispariția lor.
Pentru a preveni apariția varicelor trebuie să adopți un stil de viață sănătos. Evită să stai foarte mult în picioare, nu sta mult în soare, evitați băile fierbinți, consumați alimente sărace în grăsimi de origine animală, poartă încălțăminte comodă, fă zilnic mișcare și, mai ales, ține-ți greutatea sub control.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7469 secunde