Siria aduce critici conferinței de la Paris, la care nu a fost invitată

252
Siria aduce critici conferinței de la Paris, la care nu a fost invitată - imageresize-1410872211.jpg

Articole recomandate

Un înalt responsabil sirian și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu faptul că țara sa nu a fost invitată la conferința internațională de la Paris, dedicată luptei împotriva grupării Statul Islamic (SI), în condițiile în care au fost invitate țări ale căror regimuri politice sunt acuzate că favorizează terorismul, informează AFP.

'Lupta antiteroristă nu trebuie să fie o ședință de relații publice. Toate țările care suferă din cauza terorismului și care luptă în mod efectiv împotriva acestui flagel ar fi trebuit să participe la aceasta', a afirmat ministrul adjunct al afacerilor externe al Siriei, Faycal Moqdad, citat de agenția Sana.

'Absența Siriei, care luptă împotriva terorismului de cel puțin trei ani (când a început revolta populară împotriva lui Bashar al-Assad), la reuniunile de la Jeddah și Paris, stârnește multe suspiciuni' în ceea ce privește obiectivele acestora, a mai spus Faycal Moqdad.

Reunite la Jeddah, la 11 septembrie, zece țări arabe, între care Arabia Saudită, au acceptat să se angajeze de partea SUA în lupta împotriva SI în Irak și Siria, potrivit Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4379 secunde