Siria: Cel puțin 33 de jihadiști ai SI, uciși în raiduri aeriene franceze și rusești în 72 de ore

81
Siria: Cel puțin 33 de jihadiști ai SI, uciși în raiduri aeriene franceze și rusești în 72 de ore - atac-1447842718.jpg

Articole recomandate

Loviturile aeriene lansate de Franța și Rusia în ultimele 72 de ore în nordul Siriei au provocat moartea a 33 de jihadiști ai grupării Statul Islamic (SI), a anunțat miercuri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează Agerpres.ro.



'Raidurile avioanelor franceze și ruse de duminică, luni și marți împotriva depozitelor de arme, a barăcilor și a punctelor de control în orașul Raqa și împrejurimile sale au făcut 33 de morți și zeci de răniți în rândurile SI', a declarat Rami Abdel Rahman, directorul OSDO.

'Numărul mic al persoanelor ucise se explică prin faptul că jihadiștii și-au luat măsuri de precauție. Cei uciși erau gardieni care păzeau depozitele și cazărmile, iar cei mai mulți au fost uciși la punctele de control', a explicat el.

În orice caz, a adăugat el, multe familii ale luptătorilor străini au părăsit orașul pentru a se refugia la Mosul, în Irak, un alt bastion al SI.

Rusia și Franța și-au intensificat raidurile împotriva Raqa, capitala de facto a SI în Siria, după atentatele sângeroase de la Paris de vineri și atentatul împotriva unui avion rusesc care s-a prăbușit la 31 octombrie în Peninsula egipteană Sinai, toate revendicate de gruparea jihadistă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9506 secunde