Siria: Comandantul poliției militare a dezertat

163
Siria: Comandantul poliției militare a dezertat - abulazizalshalal-1356536702.jpg
Comandantul poliției militare din Siria a dezertat din guvernul președintelui Bashar-al Assad și a fugit în Turcia, potrivit BBC.

Generalul locotenent Abulaziz al-Shalal este unul dintre oficialii cu cel mai înalt rang care s-a alăturat revoltei împotriva regimului sirian. Armata nu a reușit să-i protejeze pe sirieni și s-a transformat în 'bande de ucidere', a declarat generalul sirian, potrivit unei înregistrări video.

Anunțul a survenit în contextul unor informații privind un atac lansat de guvernul sirian în provincia Raqqa. După ce ar fi trecut granița în Turcia, generalul Shalal a făcut o declarație în care afirmă că a dezertat deoarece armata a comis masacre în orașe și sate în loc să-i protejeze pe sirieni. 

'Îmi anunț dezertarea din armată din cauza devierii acesteia de la misiunea ei fundamentală de a proteja națiunea și a transformării ei în bandă de ucidere și distrugere', a declarat generalul sirian în înregistrarea video difuzată online.

Potrivit unor surse ale opoziției, comandantul a cooperat de la început în secret cu rebelii, a afirmat corespondentul BBC pentru Orientul Mijlociu, Jim Muir, adăugând că acesta este și cazul altor responsabili militari care au dezertat. 

Totodată, generalul Shalal a afirmat că dezertarea este mai dificilă din cauza creșterii nivelului de supraveghere. 

Potrivit Reuters, o sursă de securitate siriană a confirmat dezertarea comandantului forțelor militare, dar a minimalizat semnificația acesteia. Gen Shalal urma să se retragă în curând și s-a alăturat revoltei pentru a 'juca rolul de erou', a declarat sursa siriană. 

Aproximativ 20 de persoane, între care opt copii, au fost ucise în atacul lansat de forțele guvernamentale siriene în provincia Raqqa, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
Stire din Actual : Regimul sirian  este aproape  de prăbușire
Pagina a fost generata in 1.7737 secunde