Conform secretarului general al NATO

Regimul sirian este aproape de prăbușire

294
1
Regimul sirian  este aproape  de prăbușire - andersfoghrasmussen2009-1355528684.jpg
Regimul sirian este aproape de prăbușire și momentul căderii lui nu este decât o chestiune de timp, a declarat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, citat de AFP. 


"Cer regimului sirian să pună capăt violențelor, să realizeze care este situația actuală și să se angajeze în procesul destinat realizării cererilor legitime ale poporului sirian", a afirmat Rasmussen, în cursul unei conferințe de presă.

El a condamnat ferm lansarea "mai multor rachete cu rază scurtă de acțiune" în Siria în cursul acestei săptămâni.

"Nu putem să confirmăm detaliile tehnice ale rachetelor, ci numai indicații care fac referire la rachete de tip Scud", a adăugat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice.

La rândul său, premierul olandez Mark Rutte a confirmat că țara sa va desfășura cât mai curând posibil două baterii de rachete Patriot în Turcia pentru a proteja această țară, membră a NATO, de eventuale atacuri dinspre Siria.

"Intenționăm ca bateriile să fie operaționale la sfârșitul lunii ianuarie. Localizarea lor va fi decisă împreună cu aliații noștri", a spus Rutte.

Germania și SUA, care dețin de asemenea rachete Patriot, au estimat că acestea vor putea fi desfășurate în Turcia în cursul primului trimestru al anului 2013. 


Comentează știrea

Alin
15 decembrie 2012
OK

Si regimul Base se duce....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4547 secunde