Titus Corlățean participă la reuniunea miniștrilor de Externe ai NATO

1030
Titus Corlățean participă la reuniunea miniștrilor de Externe ai NATO - tituscorlatean1-1354611134.jpg

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, va participa marți și miercuri la reuniunea miniștrilor de Externe ai Alianței Nord-Atlantice.


Potrivit MAE, la reuniune vor fi abordate teme de actualitate de pe agenda NATO care privesc în principal evaluarea progreselor înregistrate în implementarea deciziilor adoptate la Chicago, precum și alte teme de interes cum ar fi dezvoltarea politicii de parteneriate a NATO, evoluțiile recente în Africa de Nord și Orientul Mijlociu, calendarul Aliat de retragere din Afganistan și etapa post-2014.


Programul reuniunii ministeriale va include și un dejun de lucru la nivel de ministru de Externe al Consiliului NATO-Rusia, precum și o reuniune la același nivel a Comisiei NATO-Georgia, ambele urmând a aborda stadiul și perspectivele de cooperare dintre NATO și Federația Rusă, respectiv Georgia.


Totodată, miniștrii de Externe Aliați vor participa la o reuniune cu statele contributoare la Forța Internațională pentru Asistență din Afganistan (ISAF).


În marja reuniunii ministeriale, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, va avea o întrevedere bilaterală cu noul ministru al Afacerilor Externe al Georgiei, Maia Panjikidze.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4185 secunde