"România trebuie să își îndeplinească angajamentele față de NATO"

177

România trebuie să își respecte și în viitor angajamentele față de NATO pentru a asigura o bună evoluție a acesteia, a declarat, miercuri, președintele Traian Băsescu, la ceremonia prilejuită de împlinirea a zece ani de la invitarea țării noastre de a deveni membru al Alianței Nord-Atlantice.


"Experiența sa istorică și poziția geografică fac din România o țară direct interesată în menținerea NATO ca o organizație puternică, relevantă și credibilă și vom continua să contribuim activ la acest proces. Țara noastră și-a asumat întotdeauna un rol activ pentru că evoluția NATO este definitorie pentru securitatea României.


"NATO trece printr-o perioadă de austeritate, determinată de criza economică globală, de criza datoriilor suverane la nivel european, dar și de înclinația statelor europene de a menține bugetele apărării la un nivel redus. Pe de altă parte, un NATO puternic, capabil să își îndeplinească atribuțiile și rolul, nu poate exista fără capabilitățile necesare îndeplinirii misiunilor atât cele de apărare a teritoriului Alianței, cât și celelalte la distanță strategică sau în proximitate. De aceea, e important să respectăm propriile noastre angajamente față de Alianță. România s-a angajat, la intrarea în NATO, la menținerea unui procent de 2% din PIB pentru cheltuielile de apărare și și-a asumat și dotarea cu capabilități pentru apărarea propriului teritoriu. Este nevoie ca și aceste angajamente să fie respectate de România'', a precizat Băsescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Noiembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Băsescu: "Nu am datorii față de nimeni"
Pagina a fost generata in 0.3428 secunde