Băsescu cere reexaminarea unei legi privind formarea profesională a adulților

200
Băsescu cere reexaminarea unei legi privind formarea profesională a adulților - 813397895301351284783-1353488044.jpg

Președintele Traian Băsescu a trimis, ieri, pentru reexaminare la Senat o lege privind formarea profesională a adulților, arătând că aceasta intră în contradicție cu Legea educației naționale și introduce un regim mult mai blând de sancționare a nerespectării standardelor de calitate în domeniu.


Textul legislativ respectiv este Legea pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulților, evidențiază un comunicat de presă transmis de Președinție.
 Potrivit scrisorii de reexaminare transmisă de șeful statului președintelui Senatului, prevederile Articolului I punctul 8, precum și cele ale Articolului 1 punctul 24 ale legii transmise la promulgare sunt în contradicție cu dispozițiile articolului 340 din Legea Educației Naționale nr.1/2011.


Potrivit Mediafax, președintele Băsescu semnalează și că atribuțiile și rolul Autorității Naționale pentru Calificări trebuie întărite prin lege, însă legea transmisă spre promulgare nu numai că nu întărește rolul și atribuțiile Autorității Naționale pentru Calificări, dar prin conținutul său anumite atribuții ale acestei Autorități sunt eliminate și instrumentele sale de coordonare a activității de autorizare sunt suprimate.


Totodată, potrivit cererii de reexaminare, "în mod contradictoriu cu interesul general al activității de formare profesională, prezenta lege introduce un regim sancționator pentru nerespectarea standardelor de calitate mult mai blând decât forma anterioară a actului normativ".


Șeful statului remarcă și faptul că legea nu respectă decizia Curții Constituționale referitoare la faptul că textele legislative trebuie să fie formulate "clar, fluent si inteligibil, fără dificultăți sintactice și pasaje obscure sau echivoce, iar forma și estetica exprimării nu trebuie să prejudicieze stilul juridic, precizia și claritatea dispozițiilor".


"Or, legea transmisă spre promulgare este formulată, în ansamblul său, într-un mod ambiguu, neclar și vag, conținând contradicții, omisiuni și texte de natură a da naștere la interpretări și abuzuri", mai menționează președintele Băsescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Noiembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Băsescu: "Nu am datorii față de nimeni"
Marţi, 20 Noiembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : "Nu am datorii față de nimeni"
Pagina a fost generata in 0.4271 secunde