Siria cooperează total cu misiunea de dezarmare chimică

60

Articole recomandate

Guvernul sirian a cooperat total până în prezent cu experții care se ocupă de distrugerea arsenalului chimic al țării, a apreciat șefa misiunii comune a ONU și a Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC). 

"Până în prezent, Guvernul Siriei a cooperat total pentru a susține activitatea primei echipe și misiunea comună ONU-OIAC", a declarat șefa misiunii, Sigfrid Kaag, la Damasc.

Kaag a declarat, de asemenea, că, "ratificând Convenția privind armele chimice, Guvernul sirian și-a arătat angajamentul față de misiunea de distrugere a armelor chimice ale țării".

O echipă de inspectori a ajuns la începutul lui octombrie în Siria pentru a superviza aplicarea rezoluției 2118 a Consiliului de Securitate, care ordonează distrugerea arsenalului chimic sirian până la jumătatea lui 2014.

"Termenele sunt o provocare", a recunoscut Kaag, într-un comunicat.

Rezoluția a fost adoptată în urma unui acord ruso-american privind distrugerea arsenalului chimic sirian, care a îndepărtat amenințarea unui atac american, conturată după atacul chimic imputat regimului din 21 august din apropiere de Damasc. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9836 secunde