Situația economică a Europei s-a înrăutățit

584
Situația economică  a Europei s-a înrăutățit - economiaeuropei-1318769664.jpg
Europa are opt zile la dispoziție pentru a găsi o soluție în privința crizei datoriilor suverane. Liderii G20 care s-au întâlnit la Paris fac presiuni pentru a rezolva această problemă care dă peste cap întreaga lume. Șefa FMI, Christine Lagarde, a atras atenția că situația economică mondială s-a înrăutățit în ultima perioadă.

Liderii G20 fac presiuni ca Europa să găsească o soluție pentru criza datoriilor.

"Situația mai degrabă s-a înrău-tățit decât să se îmbunătățească în ultimele trei săptămâni și, chiar dacă piețele și-au revenit în ultimele zile, cu siguranță situația economică nu s-a ameliorat. Am înțeles foarte bine că piețele emergente, în special, erau îngrijorate că există riscul de contagiune de la economiile avansate spre piețele emergente și țările cu venituri mici", a declarat Christine Lagarde, șefa FMI.

Christine Lagarde a mai spus că există îngrijorări că această criză a datoriilor din Europa să se răspândească și în alte părți ale lumii. Miniștrii de Finanțe din G20, reuniți la Paris, au cerut ca până la summitul Uniunii Europene de la 23 octombrie să fie pus la punct un plan cuprinzător pentru rezolvarea acestei probleme. Pe agenda discuțiilor s-a aflat și situația Greciei.

"Este clar că avem nevoie de o soluție sustenabilă pentru Grecia. Odată ce Troica și miniștrii din zona euro vor ajunge la concluzia că au în-deplinit toate condițiile necesare, vom da drumul celei de-a șasea tranșe", a spus Olli Rehn, comisarul pentru Afaceri economice și monetare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 17 Octombrie 2011
Stire din Actual : Scandal sexual cu minore
Pagina a fost generata in 0.4578 secunde