Șoferii care circulă pe drumurile din Bulgaria, obligați să folosească luminile de întâlnire pe timpul zilei

174
Șoferii care circulă pe drumurile  din Bulgaria, obligați să folosească luminile de întâlnire pe timpul zilei - bulgaria-1344435526.jpg
Toți șoferii care circulă pe drumurile bulgărești sunt obligați, începând cu data de 7 august, să folosească luminile de întâlnire în timpul zilei pe tot parcursul anului, a scris, ieri, cotidianul "Monitor".

Amendamentele la legea circulației rutiere adoptate recent de parlamentul bulgar au fost publicate, marți, în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare imediat.

Poliția rutieră avertizează că nu va fi nicio perioadă de grație și fiecare șofer care circulă fără lumini de întâlnire va fi amendat. Amenzile însă vor fi minime și se vor situa între 5 și 10 euro.

Conform acelorași amendamente intrate în vigoare, bicicliștii sunt obligați să poarte veste reflectorizante de fiecare dată când circulă în afara localităților, dar și în oraș, când este întuneric sau când vizibilitatea este limitată. În caz contrar, ei riscă o amendă de 5 euro. Amenzile pentru pietonii care traversează neregu-lamentar vor fi cuprinse între 10 și 25 euro. Prin noile amendamente sunt mărite și sancțiunile pentru cei care s-au urcat în stare de ebrietate la volan, aceștia riscând să rămână fără permis de conducere între 6 și 12 luni și să primească amenzi între 250 și 500 euro. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7185 secunde