Spania: Restricția pe piața muncii protejează, de fapt, comunitatea de români

383
Spania: Restricția pe piața muncii protejează, de fapt, comunitatea de români - spania-1311342307.jpg
Secretarul de stat spaniol pentru imigrație Anna Terron a declarat că, prin restricționarea pieței muncii pentru cetățenii din România, Madridul vrea să protejeze, de fapt, și comunitatea de români din Spania, în rândul căreia șomajul este de 35%.

"Nu vorbim doar de o protejare temporară a slujbelor spaniolilor, dar și de a preveni situația ca noii imigranți, care ar veni din România, să aibă un impact negativ asupra românilor care deja sunt aici", a declarat Terron într-un interviu telefonic acordat, joi, International Herald Tribune.

În Spania, rata șomajului a ajuns la 20%, una dintre cele mai mari din Europa. Românii care se află în Spania sunt însă și mai dur loviți de criza din această țară, în rândul comunității de români rata șomajului situându-se, în prezent, la 35%, arată International Herald Tribune.

Anna Terron a ținut să sublinieze în discuția telefonică pe care a avut-o, joi, cu IHT, că decizia Spaniei de a restricționa piața muncii pentru români este "complet diferită" de eforturile unor state membre ale Uniunii Europene de a modifica Acordul Schengen.

"Suntem și vom continua să fim o țară care luptă împotriva oricărei reformări a Schengen", a declarat ea. În același timp, "trebuie să recunoaștem că în acest moment, aici, noi nu creăm locuri de muncă și trebuie făcut ceva pentru a răspunde acestei situații dificile de pe piața muncii", a continuat Terron.

Populația Spaniei, de 46 de milioane de persoane, include 864.000 de români înregistrați oficial. Numărul lor a crescut de patru ori în ultimii cinci ani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
Stire din Diverse : Adamclisi, simbolul romanizării noastre
Pagina a fost generata in 0.4156 secunde